انواع گردو خارجی | مزیت ها و معایب آنها
انواع گردو خارجی در بازار کدامند؟ بهترین گردو دنیا محصول چه کشوری است؟ تشخیص گردو خارجی از داخلی چگوونه است؟ چه استان هایی در ایران بیشترین تولید گردو را دارند؟ چرا گردو ایرانی از کیفیت بالاتری برخوردار است؟

آنچه در این مقاله می خوانید
گردو ایرانی بهتر است یا خارجی؟
انواع مختلفی از گردو در سراسر جهان وجود دارد و تنوع آن زیاد است. ایران با توجه به آب و هوای مساعد سالانه مقدار زیادی گردو تولید می کند اما گاهی به دلیل شرایط مختلف مجبور به واردات گردو از کشورهای دیگر می شود.
به طور کلی گردو در اقلیم های کوهستانی بهتر رشد می کند. اما گاهی با دستکاری های ژنتیکی می توان آن را در مناطق آب و هوایی دیگر نیز پرورش داد که اینکار در طعم و میزان چربی گردو تاثیر زیادی دارد. بسیاری از انواع گردو خارجی از این دسته می باشند.

دقیقا بر عکس، گردوی ایرانی به دلیل ارگانیک بودن و کشت سنتی ایرانی نسبت به بسیاری از انواع گردو خارجی کیفیت بالاتری دارد. همین چند ویژگی در نحوه کشت و باغداری گردوی ایرانی باعث تفاوت چشمگیر گردوی ایرانی در طعم بهتر و چربی بالاتر و به طور کلی کیفیت مرغوب تر آن نسبت به انواع خارجی گردو شده است.
علاوه بر این به دلیل اینکه در فرایند تولید گردوی ایرانی هیچ گونه مداخلی ژنتیکی و دستکاری ژنتیکی صورت نگرفته است و از هر لحاظ گردوی ایرانی سالم تر و مقوی تر می باشد. اما به دلیل اینکه برخی گردوهای خارجی دستکاری ژنتیکی شده اند، خواص کمتری دارند و در برخی موارد می توانند برای سلامتی افراد خطرآفرین باشند.
در ظاهر هم تفاوت هایی بین گردوی ایرانی و خارجی وجود دارد به عنوان مثال از نظر رنگ، گردوی خارجی قهوه ای روشن تر می باشد و گردوی یک پوست ایرانی به رنگ قهوه ای تیر است.
از نظر اندازه هم گردوی خارجی یکنواخت و یک اندازه است، اما اندازه در گردوی ایرانی به درخت بستگی دارد و اندازه و شکل آن می تواند متفاوت باشد.

انواع گردو خارجی در بازار کدامند؟
نوع گردو در واقع به نوع درخت آن بستگی دارد. گردو یکی از درختان پهن برگ بهشمار میرود که در بیشتر نقاط جهان به خوبی رشد میکند و این نشان میدهد که به خوبی میتواند با اکثر شرایط اقلیمی کنار بیاید. به همین دلیل است که اکثر کشورهای جهان گردوهای خاصی دارند و به همین دلیل شناسایی آن ها از هم خیلی آسان نیست.
از بزرگ ترین تولید کنندگان گردو در جهان می توان به کشورهای همچون ایران، چین، ترکیه، آمریکا اشاره کرد که سالانه مقدار زیادی گردو از مبدا این کشورها به سراسر نقاط جهان صادر می شود. در ایران می توان گفت که قیمت انواع گردو خارجی با توجه به نوسانات ارزی متغییر است و بر اساس نرخ ارز مشخص می شود. با توجه به افزایش و رشد ارز قیمت گردو در جهان نیز رو به افزایش است.

گردو ارزش غذایی بالایی دارد و انواع مختلفی از آن در جهان تولید می شود. هر کدام از این انواع گردوها بر اساس نوع بوته و اقلیم طعم و کیفیت های متفاوتی دارند و هر یک بر اساس نوع بوته مشخص می شود هر درخت گردو چقدر بار می دهد. در حال حاضر انواع مختلف گردوی خارجی با نام های گردو آمریکایی، گردو چینی، گردو شیلی، گردو اسرائیلی در تمام طول سال در بازار موجود می باشند.
- گردو هیبرید دوولی: این محصول با پوست نازک مانند انواع گردوی ایرانی و شرقی به عنوان یکی از بهترین گردوهای دنیا شناخته می شود هرکسی می تواند با فشار دست آن را به سادگی بشکند و مغز را خارج کند.
- گردوی فرانکت: این محصول متعلق به کشور فرانسه است. این نوع گردو شرایط مناسبی برای کشت ندارد و در شرایط خاکی و آب و هوایی معمولی رشد می کند. البته نکته مهم در مورد این نوع درخت این است که به خوبی و سریع میوه می دهد.
- گردوی آمریکایی پکان: این درختان گردو معمولاً در مناطق خنک و نیمه گرمسیری رشد می کنند. شاید فکر کنید که این آب و هوای گرمسیری ممکن است بر کیفیت و طعم این محصول تاثیر منفی بگذارد، اما باید بدانید که این محصول یکی از بهترین گردوهای دنیاست.
پکان به دلیل داشتن اسید اولئیک از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است و یکی از خوش طعم ترین طعم های گردو به شمار می رود. ظاهر این محصول کاملا بلند و بیضی شکل بوده و چین و چروک بسیار کمتری نسبت به انواع دیگر دارد.
- گردوی خوشه ای فرانسوی: این محصول با گردوهایی که معمولاً در هر شاخه تا 3 عدد گردو دارد متفاوت است، تعداد گردو در هر خوشه حدود 10-5 عدد است. این نوع گردو شکلی بیضی دارند و برخلاف آنچه از یک خوشه گردو روی شاخه انتظار می رود، معمولاً بزرگ تر هستند.

چرا گردو خارجی ارزان تر از گردو ایرانی است؟
گردوی ایرانی از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به سایر گردوها برخوردار است همچنین قیمت انواع گردو خارجی گردوی ارزانتر از مشابه ایرانی است. مهم ترین دلیل گران تر بودن گردوی ایرانی کیفیت بالا و بهتر این گردو می باشد. اکثر گردوهای خارجی با فرایند ژنتیکی و غیر سنتی کشت می شوند؛ همین دلیل کافیست تا عطر و طعم خیلی زیادی خوبی نداشته باشند.
گردوی ایرانی با گذشت چندین دهد و قدمت طولانی که در ایران دارد همچنان به روش سنتی کشت می شود و همین دلیل باعث می شود از هر لحاظ کیفیت آن بهتر باشد.

گردوی ایرانی از نظر میزان چربی، طعم و عطر بسیار خوشمزه می باشد. با ارزش ترین تفاوت آن سالم بودن و ارگانیک بودن گردوی ایرانی است که باعث می شود قیمت آن نسبت به انواع گردو خارجی بالاتر باشد.
گردوهای خارجی در انواع مختلفی وارد ایران می شوند. قیمت گردوی خارجی بستگی به نوسانات ارزی و دلار دارد با این حال باز هم ازگردوی ایرانی ارزان تر است.
با این حال گردو یک ماده مغذی و خوراکی است و لازم است در خرید آن خیلی دقت کنید. چراکه برخی انواع گردوهای خارجی از نظر ظاهری شبیه نمونه های ایرانی هستند و بعضی افرد این گردوها رابه اسم گردوی خارجی به مردم می فروشند. ولی به طور کلی گردوی ایرانی بهتر از خارجی می باشد.

تشخیص گردوی ایرانی از خارجی
گردوهای خارجی معمولا به وسیله شرکت های معتبر واردکننده خریداری شده و در بازار و بین فروشگاه های بزرگ و کوچک توزیع می شوند. کمیت و کیفیت انواع گردو خارجی با ایرانی تفاوت هایی دارد. شاید مجبور باشید با این همه تنوع برای پیداکردن قیمت مرغوب زمانی را در بازار صرف کنید.
همانطور که در بالا مفصل توضیح دادیم گردوهای خارجی در انواع متنوع و مختلفی تولید می شوند. برخی از آن ها در مناطق آمریکایی رشد می کنند. برخی مانند گردوی افغانی از نظر ظاهری تفاوت زیادی با گردوهای خارجی دارند و برخی دیگر نیز مانند گردوی شیلی بسیار شبیه گردوی ایرانی می باشند و راه تشخیص آن ها از هم سخت می باشد. به طور کلی چند روش تشخصی گردوی ایرانی از خارجی وجود دارد.

به علاوه بر این چند روش برای تشخیص گردوی ایرانی از خارجی وجود دارد. اولین روش تشخیص از روی رنگ و جنس پوست آن است. گردو به طور کلی به دو دسته پوست کاغذی و سوزنی تقسیم می شود. گردوهای خارجی اکثر پوست کاغذی هستند و به راحتی با فشار دست می شکند. در مقابل گردوهای ایرانی در هر دونوع وجود دارند و گردوی پوست کاغذی ایرانی به نازک گردوی خارجی نیست و کمی سخت تر شکسته می شود.
از نظر رنگ پوست نیز معمولا گردوی ایرانی رنگ قهوه ای تیره است و گردوی خارجی به رنگ قهوه ای روشن می باشند. از نظر اندازه نیز گردوهای خارجی به دلیل دستکاری های صورت گرفته معمولا بسیار یکدست و یک شکل هستند در حالی که گردوهای ایرانی کاملا سنتی و در اندازه های مختلفی برداشت می شوند.
اگر خواستید مغز گردو خریداری کنید حتما یک عدد از آن را بچشید چراکه تفاوت زیادی در طعم و مزه گردوی ایرانی و خارجی وجود دارد. گردوی ایرانی چرب تر، خوشمزه تر از انواع گردو خارجی می باشد.

گردو آمریکایی | معایب و مزیت ها
یکی از انواع گردوهای آمریکای شمالی که جایگاه مهمی در این کشور دارد، گردو سیاه است که در قرن هفدهم میلادی وارد اروپا شد، اما این گردو در همه کشورها زیاد مورد استفاده و کاشت قرار نگرفته است.
گردو سیاه، بومی ایالات متحده آمریکا و کانادا است و در بسیاری از غذاها و محصولات آن کشور استفاده می شود.
این گردو درختی پهن و بزرگ است که ارتفاع آن تا 30 تا 40 متر می رسد و پوست آن سیاه و برجسته است.
دارای برگ های ریز و تیز است ظاهر کلی آن بیضی شکل است این نوع گردو دارای چربی، پروتئین و ویتامین فراوانی است و در آمریکا می تواند بالاترین ارزش دارویی را داشته باشد به دلیل روغن زیاد، اسید امگا 3 و خیلی
خواص دیگر یکی از مفیدترین خوراکی های آمریکاست.

این آجیل برای سلامت مغز و قلب عالی است و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
شرکت های تجاری مختلفی در ایران وجود دارند که انواع گردو خارجی اعم از اسرائیلی و آمریکایی وارد می کنند. این نوع محصولات به صورت عمده و خرده از طریق نمایندگی ها و سایت های رسمی ایجاد شده توسط این گروه های تجاری به مشتریان ارائه می شود.
گردوی آمریکایی که در ایران با نام پیکن یا پیکان نیز شناخته می شود، یکی از محبوب ترین میوه های استوایی در ایالات متحده و مکزیک است که بیشترین میزان چربی را در بین انواع گردو خارجی دارد. نام پکین به معنای مهره سختی است که برای شکستن آن نیاز به سنگ دارد.
مقاومت در برابر سرما این گردو بیشتر از گردو ایرانی است و میوه های این درخت کوچک با پوسته قوی است اما کیفیت مغز آن ضعیف تر از گردو معمولی است. چوب تیره آن کیفیت بسیار بالایی دارد و در صنعت نجاری و چوبی کاربرد فراوانی دارد.

بهترین روش نگه داری گردو و مغز گردو در خانه
گردو مانند سایر خشکبار باید به درستی نگهداری شود. نگهداری نامناسب گردو منجر به حمله حشرات و کپک می شود و کپک آفلاتوکسین تولید می کند. آفلاتوکسین یک سرطان زا قوی است.
گردو را باید در جای خشک با رطوبت کم نگهداری کرد. در روش های نگهداری در خانه توصیه می شود گردو را در یک ظرف خشک و در جای تاریک و خنک بگذارید.
هنگامی که یک گردو از درخت چیده می شود، اطراف آن پوسته سبز رنگی دارد. این پوست سبز رنگ باید در مدت زمان کوتاهی به صورت دستی یا خودکار از روی گردو جدا شود، در غیر این صورت هسته و مغز گردو به تدریج چروکیده، تیره شده و کیفیت و طعم قبلی خود را از دست می دهد.

نحوه نگهداری گردو با پوست خشک
پس از اطمینان از خشک شدن کامل گردو، آنها را در یک کیسه پلاستیکی یا ظرف در بسته قرار دهید، درب آن را ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
گرما یکی دیگر از دشمنان گردو است. قرار گرفتن طولانی مدت گردو در معرض حرارت و گرما باعث کاهش روغن و کیفیت آن می شود.
برای افزایش ماندگاری و حفظ طراوت و شادابی گردو و پوست می توانید در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. اما حتما یک جای مخصوص برای آن در نظر بگیرید و گرد را به دور از مواد بو دار مانند سیر و پیاز و… نگهداری کنید زیرا گردو خیلی سریع بوی سایر مواد غذایی را به خود می گیرد و طعم آن تغییر می کند.
اگر می خواهید گردوها را در انباری نگهداری کنید، آنها را دور از زمین و دور از دیوار نگه دارید تا از ورود رطوبت یا موجودات مضر به داخل گونی و ظرف گردو جلوگیری شود.

حفظ و نگهداری مغز گردو سخت تر و حساس تر از گردو با پوست است. اگر مغز گردو به درستی نگهداری نشود، عمر آن می تواند خیلی سریع به پایان برسد و خراب شود. به عنوان مثال، اگر مغز گردو به مدت طولانی در معرض نور قرار گیرد، رنگ آن تغییر می کند، در صورت قرار گرفتن در معرض مواد غذایی معطر، طعم آنها تحت تأثیر قرار می گیرد و در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت، کیفیت و طعم مغز گردو تغییر می کند.
بهترین روش نگهداری مغز گردو این است که آن را در ظرف یا کیسه پلاستیکی در بسته قرار دهید و درب آن را ببندید تا هوا و رطوبت وارد آن نشود یا در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
چقدر این مطلب برایتان مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 5 / 5. Vote count: 2
شما هنوز برای این مطلب امتیاز ثبت نکرده اید.
خیلی ممنون که این مطالب را نوشته اید به اطلاعات ما در باره گردو زیاد شد ممنون